DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ


Pomidorai, slyvos, vandeninė mėta / Antech Cuvée Emotion Rosé Brut Crémant de Limoux, Prancūzija, Languedoc
- - - - - - - - - -
Agurkai, seliava, gelsvė / Reguengo de Melgaco Alvarinho, Portugalija, Vinho Verde
- - - - - - - - - -
Žiediniai kopūstai, porai, brandintas avių pieno sūris / Domaine Chatelain Sancerre Sélection, Prancūzija, Loire Valley
- - - - - - - - - -
Voveraitės, bulvės, burokėlių lapai / Sebastien Riffault Les Quarterons Sancerre, Prancūzija, Loire Valley
- - - - - - - - - -
Lydeka, garšvos, dilgėlės / Weingut Wimmer-Czerny Fumberg Grüner Veltliner, Austrija, Wagram
- - - - - - - - - -
Putpelė, ridikėliai, svogūnai / Château Croix du Rival Lussac-Saint-Émilion, Prancūzija, Bordeaux
- - - - - - - - - -
Obuoliai, lazdyno riešutai, liepų žiedai / G. D. Vajra Moscato D'Asti, Italija, Piedmont

> 7 patiekalai + 7 vieno kąsnio istorijos, pasitikimo taurė, švelniai gazuotas ar stalo vanduo, plikoma ar šaltai ruošta kava, arbata.


> Trukmė: apie 3 val.
> Kaina: 65 Eur
> Vyno derinimas: 50 Eur
> Vyno meniu


> Vegetariška meniu alternatyva galima informuojant apie tai ne vėliau nei 2 dienos iki vakarienės.

> Veganiška meniu alternatyva galima informuojant apie tai ne vėliau nei 5 dienos iki vakarienės.

> Visuomet atsižvelgiame į nurodytas alergijas ar produktų netoleravimą, jei apie tai esame įspėti bent 2 dienos prieš vakarienę.


TIKRAS SEZONIŠKUMAS IR LOKALUMAS

Ieškodami produktų toli nesidairome. Siekiame naudoti tai, kas yra šalia. Norime save ir savo svečius pristabdyti bei priminti, kokie spalvoti ir žavūs yra skirtingi metų laikai. Gyvename jais sodindami savo daržą pavasarį, ieškodami ingrediento pievose ir miškuose vasarą, džiaugdamiesi derliaus gausa rudenį ar iš sukauptų atsargų ruošdami patiekalus žiemą.

PAGARBA VIETINEI TRADICIJAI

Mūsuose turime gražų maisto tradicijų paveldą. Kartais pamirštą ar neįvertintą. Tad patiekalams kurti įkvėpimo semiamės iš savo vaikystės prisiminimų, mūsų senelių tradicijų ar kasdienės vakarienės įpročių.

NATŪRALUS PRODUKTO SKONIS

Gyvenant tikru sezoniškumu ir ilgai ieškant pačio geriausio produkto, nesinori slėpti natūralus jo skonio, kurį šiomis dienomis esamę šiek tiek pamiršę. Priešingai, norisi jį pabrėžti ir išryškinti. Parodyti, koks stebinančiai kompleksiškas, spalvotas ir gilus jis yra.

ESTETIKA IR EMOCIJA LĖKŠTĖJE

Pradžioje skonį vertiname akimis. Vėliau - sukeltomis emocijomis. Spalva, forma, linija - visa tai atkeliauja iš gamtos ir besikeičiančių metų laikų. Emocija kyla iš vaikystės prisiminimų, potyrių, asociacijų. užmiršto skonio ar dar neragauto derinio atradimo. Lėkštės kalba, jei jų klausomės.