DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ


Šviežias avių pieno sūris, laukiniai builiai, burokėliai / Domaine Chatelain Les Chailloux Silex Pouilly-Fumé, Prancūzija, Loire Valley
- - - - - - - - - -
Smidrai, upėtakis, engra / Domaine Saint Andrieu Blanc Coteaux Varois en Provence, Prancūzija, Provence
- - - - - - - - - -
Grikiai, moliūgai, bobausiai / André Bonhomme Viré Clessé Cuvée Spéciale, Prancūzija, Burgundy
- - - - - - - - - -
Ungurys, garšvos, dilgėlės / Niepoort Conciso Branco, Portugalija, Dão
- - - - - - - - - -
Kiauliena, ridikėliai, svogūnų laiškai / Reichsgraf von Kesselstatt Graacher Riesling Trocken, Vokietija, Mosel
- - - - - - - - - -
Kiauliena, petražolės, balandos / Salomon Undhof von den Terrassen Riesling, Austrija, Kremstal
- - - - - - - - - -
Rabarbarai, ožkų pieno sūris, peletrūnas / Domaine du Landreau Le Petit Clos Coteaux du Layon, Prancūzija, Loire Valley

> Taip pat įtraukta - pasitikimo taurė, švelniai gazuotas ar stalo vanduo, plikoma ar šaltai ruošta kava, arbata.


> Trukmė: apie 3 val.
> Kaina: 75 Eur
> Vyno derinimas: 55 Eur
> Vyno meniu


> Visuomet atsižvelgiame į alergijas ar produktų netoleravimą bei paruošiame vegetarišką / veganišką meniu alternatyvą, jei apie tai esame įspėti 2 dienos iki vakarienės.


TIKRAS SEZONIŠKUMAS IR LOKALUMAS

Ieškodami produktų toli nesidairome. Siekiame naudoti tai, kas yra šalia. Norime save ir savo svečius pristabdyti bei priminti, kokie spalvoti ir žavūs yra skirtingi metų laikai. Gyvename jais sodindami savo daržą pavasarį, ieškodami ingrediento pievose ir miškuose vasarą, džiaugdamiesi derliaus gausa rudenį ar iš sukauptų atsargų ruošdami patiekalus žiemą.

PAGARBA VIETINEI TRADICIJAI

Mūsuose turime gražų maisto tradicijų paveldą. Kartais pamirštą ar neįvertintą. Tad patiekalams kurti įkvėpimo semiamės iš savo vaikystės prisiminimų, mūsų senelių tradicijų ar kasdienės vakarienės įpročių.

NATŪRALUS PRODUKTO SKONIS

Gyvenant tikru sezoniškumu ir ilgai ieškant pačio geriausio produkto, nesinori slėpti natūralus jo skonio, kurį šiomis dienomis esamę šiek tiek pamiršę. Priešingai, norisi jį pabrėžti ir išryškinti. Parodyti, koks stebinančiai kompleksiškas, spalvotas ir gilus jis yra.

ESTETIKA IR EMOCIJA LĖKŠTĖJE

Pradžioje skonį vertiname akimis. Vėliau - sukeltomis emocijomis. Spalva, forma, linija - visa tai atkeliauja iš gamtos ir besikeičiančių metų laikų. Emocija kyla iš vaikystės prisiminimų, potyrių, asociacijų. užmiršto skonio ar dar neragauto derinio atradimo. Lėkštės kalba, jei jų klausomės.